Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

Mat och måltider i förskolan


Vad blir det för mat?

Det är kostutvecklare vid kommunens kostavdelning som tar fram menyn för förskolorna, grundskolorna och gymnasieskolan i Örnsköldsvik. Det görs terminsvis tillsammans med kockar som arbetar vid kommunens kök och alltid med hänsyn till livsmedelsverkets råd för skolluncher och måltider i förskola och fritidsverksamhet. Till varje måltid ingår bröd med smörgåsfett, grönsaker (100-125 gram/portion) och mjölk eller vatten som dryck.

Aktuell meny för respektive skola eller förskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen att äta lunch med ditt barn!

OBS! Med anledning av coronaviruset kommer vi i nuläget inte att bjuda in föräldrar i matsalen.

Kostavdelningen bjuder dig som vårdnadshavare att en gång per termin äta
lunch tillsammans med ditt barn på skolan eller förskolan.Obs: Kontakta köket senast en dag innan du planerar ett besök för att anmäla att du ska äta

Var med och bidra med dina bästa recept!

Det är viktigt för oss att våra matgäster är nöjda med den mat vi serverar och att känner att man kan vara med och påverka sin matsedel oavsett om man bor på ett av kommunens särskilda boenden, har barn på förskolan eller själv går i skolan.

Här kan du dela med dig av dina bästa recept till osslänk till annan webbplats

Om ditt barn behöver specialkost

Har ditt barn matallergi/matintolerans eller behöver avvikande kost av andra skäl? Här får du veta vad som gäller och hur du meddelar köket eller rättare sagt ansöker om specialkost och hur du förnyar din ansökan.

Så här gör du om ditt barn behöver specialkost

Jos lapsi tarvitsee erityisruokavaliotaPDF

Jus du mánná dárbbaša erenoamáš borramušaPDF

Jis dov maana sjïerebeapmoeh daarpesjePDF

Krav och riktlinjer för kommunens mat och måltider

Örnsköldsviks kommun köper årligen livsmedel för 45 miljoner eller mer och ställer höga krav på det som köps in. Här berättar vi om olika kvalitetskrav och om att det råder nötförbud i alla skollokaler.

Livsmedelsupphandling, kvalitetskrav och nötförbud

Sidan uppdaterades

2021-02-18

Sidansvarig: