Du är här:

Kultur

I Örnsköldsvik erbjuder vi bredd och spets inom kulturområdet och här finns möjlighet till eget skapande och tillgång till professionell kultur. Vi verkar för att de professionella kulturskaparna ska ha goda möjligheter för sitt utövande.  

Kultur och kulturliv skapar vi tillsammans. Vi kan alla delta utifrån våra egna behov och förutsättningar. Biblioteken, Örnsköldsviks museum & konsthall, det kreativa huset Sliperiet, kulturskolan, föreningsaktiviteter och evenemang erbjuder enmångfald av möjligheter till upplevelser och eget skapande i ett livslångt lärande.

Kultur låter människor växa och utvecklas utifrån varje individs förutsättningar och Örnsköldsviks kommun lägger särskild vikt vid barn och ungas tillgång till kultur.

Visning av finska filmer på finska med svensk text

Ihmisen osa – Människans lott

Människans lott är en varm dramakomedi om en familj som glidit isär och som plötsligt kommer varandra nära igen. Filmens huvudperson är en bankrutt man som lurar sin familj att tro han fortfarande är en framgångsrik VD. För mannen är det närmast omöjligt att erkänna förändringen i livet, både för sig själv och för sina nära och kära. Filmen baserar sig på Kari Hotakainens succéroman. Trailer (på finska med engelsk text): https://www.youtube.com/watch?v=JklpBlLHn5Qlänk till annan webbplats

Örnsköldsvikin kunta noudattaa Kansanterveysviraston antamia suosituksia. Örnsköldsviks kommun följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Söndag den 25 oktober kl. 18:00 (längd: 108 minuter, dramakomedi 2018, åldersgräns 15 år)
Lokal för filmvisning är Gnistan, Folkets Hus Gullänget, Björnavägen 68A. Gratis entré, ingen anmälan eller biljetter krävs.

Vid frågor kontakta Bettan Edberg, kulturstrateg, Örnsköldsviks kommun, telefon 0660-883 64 eller via mejl bettan.edberg@ornskoldsvik.se

Tervetuloa! Välkomna!

Arrangemanget sker i samarbete med Folkets Hus Gullänget/Gnistan

Flerspråkig konsert med WAO

Konsert med WAO Gnistan Gullänget Lördag 10/10 kl 16:00, gratis entré & vi bjuder på fika

En tvådelad konsert, 2 x 50 minuter på finska, svenska och meänkieli med sånger, dikter, berättelser och musik av människan, multikonstnären och kulturoraklet Vilho Akseli Ollikainen.

Datum och tid: Lördag 10 oktober kl. 16:00 ~ kl. 18:30

Denna konsert kan ses 1 månad efter den sändes Live från Gnistan.
Följ denna länk: https://livechannel.solidtango.com/live/waolänk till annan webbplats

Örnsköldsviks kommun ingår i finskt förvaltningsområde. Arrangemangen är en del av Örnsköldsviks kommuns arbete med det förstärkta skyddet för finska enligt gällande lagstiftning

TERVETULOA! VÄLKOMNA! 

Sidan uppdaterades

2020-10-22

Sidansvarig: