Grannsamverkan - vi förebygger tillsammans

För att värna om varandra, sitt område och sina egendomar kan man skapa grannsamverkan genom att organisera sig. På sistone har det skapats många nya Grannsamverkansgrupper i Örnsköldsvik och det har visat sig i studier att brottsligheten förebyggs med ca 36 % med hjälp av den metoden, enligt SFF Stöldskyddsföreningen. 

Samverkan kan gälla såväl hus, sommarstugan eller båten. Det kan kännas tryggt att man har kontaktuppgifter till varandra för att snabbt kunna komma i kontakt vid behov, meddela att man reser bort eller har misstankar om att någonting inte står rätt till vid huset, stugan eller båtbryggan. Man kan på detta sätt förebygga exempelvis bränder, inbrott, stölder eller vattenolyckor.

Att starta upp

Polisen Örnsköldsvik stöder initialt med ett besök i er förening/samverkansgrupp för att ge råd och tips hur man kan arbeta tillsammans framgångsrikt- se hö marginal. Med hjälp av grannsamverkan blir det ”legalt att bry sig” och polisen får en enkel kontaktväg till medborgare.

Märk dina ägodelar

Gå in på Svenska stöldskyddsföreningens hemsida (se högra marginaenl) och läs hur du kan märka dina saker; din cykel, utombordsmotor med DNA-märkning. Märkning underlättar för polisen att hitta ägare om de påträffar stöldgods.

Sidan uppdaterades

2019-06-26

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Jimmy Kavenstrand
eller
Annica Bronemo
Polisen Örnsköldsvik
Skicka e-post