Möt konsumentvägledaren, energi- och klimatrådgivaren samt budget- och skuldrådgivaren på Drop-in

Inger Edin, konsumentvägledare. Karin Skopac, energi- och klimatrådgivare. Märit Wedin, budget- och skuldrådgivare

Inger Edin, konsumentvägledare. Karin Skopac, energi- och klimatrådgivare. Märit Wedin, budget- och skuldrådgivare

Fler ska få upp ögonen för de tjänster som kommunens konsumentvägledare, energi- och klimatrådgivare samt budget- och skuldrådgivare erbjuder helt kostnadsfritt. Med den ambitionen arrangerar de under hösten gemensamt Drop-in. En gång i månaden kan allmänheten, utan förhandsbokning, möta rådgivarna/vägledarna på Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik. De åker också ut till föreningar, organisationer och skolor som vill ha besök.

– Vi vill bli mer synliga så att de som bäst behöver oss ska hitta oss och känna till att det finns hjälp som inte kostar något. Det är också ett sätt att bli mer tillgängliga för personer som inte är bekväma med att leta information på internet eller att använda digitala tjänster, säger Inger Edin, konsumentvägledare.

Rådgivarna finns på plats i Arkenbiblioteket för Drop-in kl 13-15 den sista tisdagen i september, oktober och november. Bra tillfällen att enkelt titta in för den som har funderingar på allt från privatekonomi och skuldsanering till teleabonnemang och bergvärmepumpar.

– Nu testar vi Drop-in under hösten och sedan får vi se hur väl det faller ut. Självklart går det också att kontakta var och en av oss precis som vanligt, säger Karin Skopac, energi- och klimatrådgivare.


Aktuelltartikel publicerad av: Elisabeth Bårman

2018-09-17

 Kontakta oss

Inger Edin
konsumentvägledare
0660 - 882 12

Karin Skopac
energi- och klimatrådgivare
0660 - 884 25

Märit Wedin
budget- och skuldrådgivare
0660-887 11