Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Varvskajen - med havet i centrum

Visionsbild Loveframe/Arctic Factory AB

Varvskajen ligger vackert och centralt belägen vid Örnsköldsviksfjärden med vy över havsviken mot stadens centrum. I fonden vilar Varvsberget med bl a promenadstigar, slalom- och hoppbacke samt golfbana. Mellan den pampiga gamla stationsbyggnaden och Saltmagasinet – med restaurang, vandrarhem och båtplatser – är kajen oexploaterad, vilket ger fantastiska möjligheter för bostadsrätter, lägenheter, kontor, restauranger och kultur. Inre hamnen har över tid utvecklats från industrihamn till ett av de mer attraktiva områdena att bo i – med flera nya byggprojekt – och här hittar du det mesta du behöver för ett behagligt liv.

Omgivningen har maritim karaktär och är ett omtyckt strövområde i Örnsköldsviks centrum. Du har närheten till gästhamn och flertalet matställen, Saltmagasinet, All Star och Bishops Arm, och fler restauranger är också på gång till området i och med projektet Strandkajen. Intill Varvskajen ligger resecentrum, vilket möjliggör snabb pendling med tåg såväl norr- som söderut. 600-800 meter bort ligger Stora torget med omgivande shopping och hållplats för lokalbussar och 1100-1300 meter bort längs kajpromenaden hittar du ishockey- och evenemangsarenan Fjällräven Center. Detaljplanearbete är påbörjat och en del av området är reserverat för bostäder

Fastighetsbeteckning :  Örnsköldsvik 9:1

 

Tre företag samverkar kring utveckling av Varvskajen

Örnsköldsviks Kommun har nu beslutat vilka förslag som valts ut för exploatering av Varvskajen i tidigare utlyst markanvisningstävling. De utvalda förslagen, inlämnade av HSB och PEAB, uppfyller tävlingens målsättning: Väl genomtänkt arkitektur, klimatsmarta lösningar och med en utformning som möjliggör att allmänheten lätt ska kunna utnyttja gångstråket. Sedan tidigare har Nischer Properties ett markanvisningsavtal på området och kommer att medverka tillsammans med HSB och PEAB i utvecklingen av Varvskajen.

Utvärdering Varvskajen av förslagen i markanvisningstävlingen.

 

Varvskajen

Gästhamn, vandrarhem och restaurang

Sidan uppdaterades

2019-11-25

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Mattias Persson
Mark- och exploateringschef
0660 - 88451
Skicka e-post