Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Kusthöjden- med staden vid dina fötter

Med en enastående vacker utsikt över hamninloppet och närhet till natur- och strövområden har bostadsområdet Kusthöjden ett unikt läge på det mest centrala av kustnära berg, Varvsberget, men samtidigt närhet till Örnsköldsviks centrum. Varvsberget är ett aktivt område med restaurang på toppen och gångavstånd till slalom- och hoppbacke, downhill, Veckefjärdens golfbana, Hörnsjöns naturreservat med badmöjligheter, motionsstigar och utegym. På toppen kan du också ansluta till den magnifika Höga Kusten-leden.

Kusthöjden består idag av 13 enfamiljshus och ett flerfamiljshus med ägarlägenheter men plats finns för ytterligare 14 enfamiljshus och tre flerfamiljshus. Visionen är också ett hotell på bergets topp samt utveckling av infrastrukturen med gata, gång- och cykelbana, belysning samt en snedhiss ner till centrum, för att knyta ihop området. Som boende eller hotellgäst kommer man snabbt och enkelt att nå centrum och nöjesutbudet. Närheten till resecentrum ger även goda möjligheter att pendla till jobb och, eller, studier på annan ort. 

Se filmen med visionskisser och bilderna i bildspelet nedan.


Sidan uppdaterades

2019-11-25

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Mattias Persson
Mark- och exploateringschef
0660 - 88451
Skicka e-post