Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland har skärpt de allmänna råden i länet för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Du är här:

I regionen

klicka på kartan för att förstora den.

Örnsköldsvik är en internationell plats med ett näringsliv med stark exportinriktning och täta kontakter med hela världen. Den kustnära kommunen ligger strategiskt mitt i en utvecklingsregion som ger närhet till det mesta för dem som bor här. Umeå, Nordmaling, Kramfors, Sollefteå och Härnösand är orter på max dryga timmens avstånd och med Botniabanan är pendlingsavståndet till exempelvis Umeå endast cirka 50 minuter. Sammantaget bor nästan 240 000 personer i dessa kommuner.
 
Även inom den vidsträckta kommunen är närheten till bland annat service och skolor stor. De största tätorterna efter Örnsköldsviks tätort är Bjästa, Husum, Bredbyn och Köpmanholmen.
 
Umeå och Örnsköldsvik har inlett ett offensivt samarbete för en gemensam utveckling av regionen. Allt för att skapa förutsättningar för ett ännu större utbud till dem som bor här och för att ännu fler ska bosätta sig här .
 
Örnsköldsvik ligger tillsammans med Kramfors, Sollefteå, Timrå, Härnösand, Sundsvall och Ånge i Västernorrlands län. Klicka på Länsstyrelsens länkar till höger på sidan för att läsa mer om Västernorrlands respektive Västerbottens län.
 

Sidan uppdaterades

2020-01-08

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.