Coronaviruset och covid-19: Nya skärpta nationella föreskrifter för att bryta den ökade smittspridningen Läs mer om covid-19 och coronaviruset och hur Örnsköldsviks kommun hanterar coronapandemin.

Stäng

Brand och säkerhet

Brand- och säkerhetsavdelningen är organiserad under samhällsbyggnadsförvaltningen och består av räddningstjänsten och säkerhetsenheten.

Samordning av resurser är en kommunal strategi som stärker kommunens förmåga när något oförutsett händer. Utifrån mottot "Din trygghet - vårt mål", med fokus på människan i centrum, arbetar vi med att ge alla en trygg och säker miljö att leva och verka i inom Örnsköldsviks kommun.

Räddningstjänsten ansvarar för 10 brandstationer inom kommunen. Verksamheten ska snabbt erbjuda hjälp vid olyckor och i situationer där liv, egendom eller miljö befinner sig i fara. Inom enheten hanteras även tillsyn och rådgivning enligt Lagen om skydd mot olyckor (LSO), samt utbildningsverksamhet till allmänhet och andra verksamheter.

Läs mer på sidan Brandskydd

Säkerhetsenheten arbetar brett tillsammans med kommunens förvaltningar, bolag och andra organisationer med trygghets- och säkerhetsfrågor. Enheten består av verksamheterna kommunskydd och kommunens alarmeringscentral (KAC).

Sidan uppdaterades

2019-01-30

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Brand och säkerhet
Tfn 0660-787 50
Fax 0660-787 70

Tomas Roos
Avdelningschef
Tfn 0660-787 52
Skicka e-post

Ansvarig politisk nämnd
Samhällsbyggnadsnämnden
Mikael Malmén (S)
Ordförande
Tfn 0660-881 58
Skicka e-post

Besöksadress

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Brand- och säkerhetsavdelningen
Vikingagatan 34
891 38 Örnsköldsvik