Ung Mentor

Feriejobbet för dig som går i årskurs ett på gymnasiet och vill vara med att påverka i kommunen.

Som ung mentor kommer du att under tre veckor jobba med uppdrag där du tillsammans med andra unga granskar kommunen och lämnar förslag på förändringar och förbättringar. Du kommer att möta kommunens politiker och ansvariga tjänstemän för de olika områden som granskas. Du kommer lära dig om kommunen, staten, barnkonventionen, de mänskliga rättigheterna, ungdomspolitiken, ledarskap och kommunikation.

Här kan du läsa mer om feriearbete och ansöka till Ung Mentor.
I anmälan är det viktigt att du motiverar varför just du skulle passa för ung mentors programmet. Vill du veta mer innan du söker? Kontakta Camilla Larsson via mail eller ring 0660-886 45.

Kommentarer från tidigare deltagare:

Att arbeta som en UngMentor under sommaren var en givande och annorlunda upplevelse. Ett arbetstillfälle där du själv får planera och genomföra de arbetsuppgifter du blir tilldelade. Man fick ta mycket eget initiativ. Det var roligt att vara ute "på fältet" på exempelvis Skule nationalpark och lära sig mer om Örnsköldsviks Kommun, hur den fungerar verksamhetsmässigt samt vad jag har för roll som ungdom i det hela. Då man ges tillfälle till att föra samtal med kommunens politiker gällande just friluftslivet här kände man att ens åsikt blev respekterad och det var en minst sagt bra känsla. Under veckorna som Ung Mentor lär man sig mycket om just hur man som ungdom i kommunen kan påverka de viktiga beslut som fattas och det var något nytt för mig. Det är tre veckor med många nya upplevelser, intryck och nyttiga lärdomar, sedan är det självklart roligt att få betalt för det hela också! - Filip Mongelli, UngMentor 2015.

Genom min tid i UngMentor programmet fick jag utvecklas mycket som person, fick lära mig om samhället, hur vi som unga kan påverka det som bestäms idag. Och framförallt skapa viktiga kontakter för framtiden. Det var en mycket lärorik tid som jag fortfarande tar del av idag så här 4 år senare. - Elin Johansson, UngMentor 2012.

För mig var UngMentor en lärorik upplevelse, samtidigt som vi fick granska och ha synpunkter om olika förslag inom kommunen hade vi alltid roligt. Det gav mig nya perspektiv och större förståelse om hur jag kan påverka både nu och i framtiden. - Judith Holm, UngMentor 2015.

Sidan uppdaterades

2020-03-20

Sidansvarig:

 Kontakta oss

Camilla Larsson
Demokratisamordnare
0660 - 886 45
Skicka e-post

Kultur- och fritidsavdelningen
Lasarettsgatan 5
891 33 Örnsköldsvik